NOS Sport•

Van der Voort worstelt met zichzelf en strandt in derde ronde: 'Waardeloos WK'

Vincent van der Voort is tijdens het WK darts gestrand in de derde ronde. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in de als vijfde geplaatste Luke Humphries: 3-4.

"Vanaf het eerste tot en met het laatste moment was het heel hard werken", aldus Van der Voort na afloop. "Voor m'n gevoel speelde ik een heel slechte wedstrijd, maar alsnog was ik dicht bij de overwinning."

"Al met al is het een waardeloos WK. Het is prima als je verliest van de nummer 5 van de wereld, maar ik heb niet goed gespeeld. Terug naar de tekentafel. Lekker naar huis."

Van der Voort mist al een tijdje de energie: 'Een waardeloos WK'

'The Dutch Destroyer' kon in de eerste twee sets zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Van der Voort pakte nog wel de eerste leg van het treffen, maar zag Humphries vervolgens drie legs op rij winnen.

De Engelsman was ook in de tweede set de betere en brak Van der Voort in de vierde leg, mede dankzij twee maximale scores van 180. Het betekende meteen setwinst voor Humphries.

Goed gemiddelde

De 2-0 achterstand maakte blijkbaar iets los in Van der Voort, want plots ging hij beter gooien. Humphries miste bij een 2-2 stand in legs nog wel twee pijlen voor 3-0, maar Van der Voort verkleinde, mede dankzij een gemiddelde van 104,57, de achterstand tot 2-1 in sets.

Van der Voort trok vervolgens de stand helemaal gelijk, na een beslissende break in de derde leg.

De vijfde set, waarin de Nederlander mocht beginnen, bleek een cruciale. Hij kwam na een finish van 143 voor, Humphries maakte vervolgens gelijk, maar Van der Voort kwam op 2-1 en leek de Engelsman in zijn greep te hebben.

Humphries kwam, ondanks kansen voor Van der Voort, toch op 2-2 in legs. 'The Dutch Destroyer' gaf in de vijfde en beslissende leg niet thuis en zag zijn opponent er met de buit vandoor gaan.

Van der Voort toonde veerkracht, repareerde andermaal de achterstand en trok met de rug tegen de muur de zesde set knap naar zich toe. De laatste twee gewonnen legs gooide hij in dertien pijlen uit.

Daarmee was de koek echter op, want Humphries bleek ongenaakbaar in de beslissende set. Van der Voort wist daarin geen enkele leg te veroveren.

Van der Voort kan door de nederlaag zijn maatje en topfavoriet Michael van Gerwen vrijdag niet meer steunen en kijkt kritisch in de spiegel. "Ik heb al een tijdje geen energie. We zijn hard bezig om gezonder te leven en te kijken waar er nog meer winst te behalen is."

Humphries neemt het vrijdag in de achtste finales op tegen Stephen Bunting. Hij versloeg eerder op de dag Dave Chisnall met 4-2.

Gerwyn Price, nummer een van de wereld, klopte José de Sousa met 4-1 en kwalificeerde zich zo voor de kwartfinales. Price was een ronde eerder veel te sterk voor Raymond van Barneveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl