Gedupeerden van toeslagenaffaire demonstreren voor het kantoor van de Belastingdienst.

Merendeel kinderen toeslagouders ontving beloofde compensatie niet dit jaar

Door een technische fout hebben 2392 kinderen van ouders die de dupe werden van de toeslagenaffaire nog niet hun financiële compensatie ontvangen. Het gaat volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën om kinderen die inmiddels ouder zijn dan 18 jaar.

In november dit jaar kregen ongeveer 2500 kinderen van gedupeerden een brief waarin stond dat zij nog voor 28 december hun geld konden verwachten. Een tweede groep van ongeveer 5000 kinderen zou hun compensatiebedrag uiterlijk 3 januari krijgen.

"De opzet was om beide betalingen voor het nieuwe jaar te doen", zegt de woordvoerder. "De eerste groep is niet goed gegaan." Van de circa 2500 kinderen kregen bijna 2400 kinderen niets uitgekeerd.

Steekproef

Op vrijdag 23 december werden de betalingen aan de kinderen van de eerste groep overgemaakt. De fout werd pas deze week ontdekt dankzij een steekproef, volgens de woordvoerder.

Door de late ontdekking werden de betrokken kinderen ook pas laat op de hoogte gesteld van de fout. Inmiddels heeft de Belastingdienst een bericht online gezet met de boodschap dat kinderen die hun geld niet hebben ontvangen dit in de tweede helft van de week van 2 januari 2023 kunnen verwachten.

De tweede groep heeft hun geld al wel binnen. "Voor zover we weten is dat wél goed gegaan", laat het ministerie weten. De komende maanden zullen nog meer kinderen die onder de zogenoemde kindregeling vallen uitbetaald worden. Naar verwachting zullen de laatste kinderen eind april hun compensatie ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl