NOS Nieuws

Wekdienst 29/12: Uitspraak Raad van State gezinshereniging • Start vuurwerkverkoop

Goedemorgen! Vandaag wordt het nieuwe Israëlische kabinet beëdigd en start de vuurwerkverkoop. Ook wordt een uitspraak verwacht van de Raad van State over de vonnissen van rechters die oordeelden dat verschillende familieleden van statushouders naar Nederland mogen komen.

Eerst het weer: vandaag trekken buien over het land en waait het stevig. Aan zee is kans op zware windstoten. In de middag nemen de buiigheid en de wind geleidelijk af.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Raad van State beslist of de uitspraken van verschillende rechters over gezinshereniging geschorst worden. De rechters stelden in een aantal gevallen dat de nareisbeperking van het kabinet onwettig is en dat familieleden die naar de rechter waren gestapt naar Nederland mogen komen. Het kabinet wil dat de uitspraken voorlopig geschorst worden in afwachting van het hoger beroep van het kabinet.
  • Het nieuwe Israëlische coalitiekabinet wordt vandaag geïnstalleerd. Het parlement zal een vertrouwensstemming houden over Benjamin Netanyahu. Naar verwachting krijgt Netanyahu een meerderheid van de stemmen en keert hij terug als premier.
  • Vandaag gaat de vuurwerkverkoop van start. Tot en met 31 december mogen vuurwerkwinkels met een vergunning vuurwerk verkopen. Huishoudens mogen maximaal 25 kilo in hun bezit hebben.

Wat heb je gemist?

Russen die naar Nederland zijn gevlucht uit angst om te worden gemobiliseerd voor het leger, hebben niet meer automatisch het recht om hier te blijven.

Drie maanden geleden maakte staatssecretaris Van der Burg bekend dat Russische burgers die waren gevlucht voor de mobilisatie hier sowieso mochten blijven. Hij past dat beleid nu aan omdat Rusland zegt dat de mobilisatie is afgerond.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Kinderen van gezinnen in Den Haag die aangesloten zijn bij de voedselbank konden een keer gratis naar de bioscoop.

700 kinderen gratis naar de film: 'Superfijn, een uitje zonder zorgen over geld'

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl