NOS Voetbal

Gakpo officieel speler van Liverpool, dat hem als 'kerstcadeautje' presenteert

Cody Gakpo mag zich nu ook officieel speler van Liverpool noemen. De 23-jarige aanvaller, die van PSV overkomt, tekende woensdagavond een contract voor vijfenhalf jaar, nadat hij de medische keuring goed had doorstaan.

De club kondigde hem op Twitter aan als "kerstcadeautje voor de fans".

Gakpo en Liverpool wachten nog wel op een werkvergunning voor de Nederlandse international, maar de verwachting is dat die in korte tijd geregeld is. Vanaf dat moment is Gakpo speelgerechtigd, hij heeft rugnummer 18 gekregen.

'Veel goede spelers'

Gakpo kan niet wachten om voor het eerst te spelen, zegt hij op de website van zijn nieuwe club. "Ik voel mij goed en ben erg enthousiast. Ik kijk ernaar uit om te beginnen met trainen en spelen. Het is een geweldige club. Ik denk dat ik veel ga leren van de goede spelers hier."

PSV en Liverpool deden geen uitspraken over de transfersom, maar de Engelse club zou een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen euro betalen. Volgens de algemeen directeur van PSV, Marcel Brands, gaat het om een recordtransfer voor de club. De hoogste uitgaande transfer van PSV was Hirving Lozano, die in 2019 voor zo'n 45 miljoen euro naar Napoli verkaste.

De club uit Liverpool kan Gakpo goed gebruiken. Aanvallers Luis Díaz en Diogo Jota zijn momenteel geblesseerd en de verwachting is dat zij voorlopig niet terugkeren. Bovendien zijn steraanvallers Mohamed Salah en Roberto Firmino op leeftijd aan het raken.

Klopp ziet Gakpo als 'slimme voetballer'

Liverpool-trainer Jürgen Klopp noemt Gakpo een slimme voetballer en een slimme jongen. "Hij is nog maar 23, maar al heel ervaren. Wij geloven dat hij bij ons een mooie toekomst tegemoetgaat."

Gakpo doorliep de jeugdopleiding van PSV en debuteerde in februari 2018 in het eerste elftal. Hij speelde 159 duels, waarin hij tot 55 treffers kwam. Met de Eindhovenaren werd hij landskampioen (2018), won hij de KNVB-beker (2022) en tweemaal de Johan Cruijff-schaal (2021 en 2022).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl