NOS SportAangepast

Van Aert houdt Van der Poel ook in Diegem achter zich, ook Pieterse ongenaakbaar

Wout van Aert heeft de avondcross in het Belgische Diegem op zijn naam geschreven. Hij won de Superprestige-veldrit na een spannende strijd van Tom Pidcock en Mathieu van der Poel, die hij gisteren ook al klopte in Heusden-Zolder.

Van der Poel leed zijn eerste nederlaag in Diegem. Hij verscheen voor de elfde keer aan de start (profs, beloften en junioren) en had tien keer gewonnen.

Van der Poel als eerste op kop

Pidcock mengde zich in de traditionele tweestrijd tussen de kanonnen Van der Poel en Van Aert. Al vrij snel in de koers was het drietal weggereden bij de rest. In de eerste rondes reed Van der Poel telkens ietsje verder weg, al was het gat maximaal veertien seconden.

Achter hem loste Pidcock Van Aert, de Belg leek naar de winst te kunnen fluiten. Maar in de zesde ronde werd alles anders. Van Aert kwam terug bij Pidcock en trok vervolgens door naar Van der Poel. Vrij snel daarna liet hij de Nederlander en de Brit achter.

Thuisfavoriet Van Aert leek op weg naar de zege en pakte bijna tien seconden. Maar één ronde voor het einde was het de beurt aan Van der Poel om, samen met Pidcock, terug te keren. Dat was een flinke inspanning voor Van der Poel, die daarna al snel een gaatje moest laten ten opzichte van de andere twee grote namen en de winst kon vergeten.

Gisteren werd Van Aert in de sprint geholpen door Van der Poel die uit zijn klikpedaal schoot, nu hoefde hij zich tegen Pidcock ook niet bovenmatig in te spannen. Enkele tientallen meters voor de streep was hij al verlost van de Brit.

In het algemeen klassement van de Superprestige blijft de Nederlander Lars van der Haar de leider, hij werd zesde.

Pieterse wint bij de vrouwen

In de vrouwenwedstrijd vierde Puck Pieterse haar vierde zege van het seizoen. De renster van Alpecin, die al drie wereldbekerwedstrijden won, zegevierde voor landgenoten Shirin van Anrooij en Ceylin del Carmen Alvarado.

Pieterse nam al snel de leiding, al was dat niet gepland. "Het was niet het plan om alleen weg te rijden. Maar soms ben ik iets te enthousiast en dan start ik te hard", zei ze na afloop voor de microfoon van de organisatie.

Pieterse kwam solo over de meet.

Ze gleed bij één van de eerste bochten van het uitdagende en modderige parcours nog wel onderuit, maar wist de koppositie te behouden en kwam na de eerste ronde al solo over de finish.

Van Anrooij probeerde nog wel de spanning terug te brengen en kwam terug tot zeven seconden, maar daarna vergrootte Pieterse de marge weer. "Ik zat wel een beetje te stressen of ze er nog bij zou komen", zei Pieterse na afloop. Maar één keer aanzetten was genoeg om Van Anrooij definitief te lossen.

Klassement

Door haar derde plaats heeft Alvarado de leiding in het klassement van de Superprestige overgenomen van Denise Betsema, die als achtste eindigde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl