NOS Nieuws

Luipaard gaat tekeer in India: zeker 15 gewonden

In India zijn minstens vijftien mensen gewond geraakt toen ze werden aangevallen door een luipaard. De aanval was in de deelstaat Assam, in het noordoosten van India, en werd in meerdere video's vastgelegd.

Op deze video is te zien hoe het dier over een hek springt en op een voorbijrijdend busje springt:

De luipaard werd gezien op de campus van het Rain Forest Research Institute (RFRI), aan de rand van de stad Jorhat, omgeven door bosgebied. Vermoed wordt dat de panter het bos verliet op zoek naar voedsel.

In het onderzoeksinstituut vloog de luipaard boswachters aan. Bij andere aanvallen waren burgers doelwit, onder wie twee kinderen, schrijft The Times of India. De hoofdinspecteur van politie in Jorhat zegt tegen persbureau ANI dat de gewonden zijn opgenomen in een plaatselijk ziekenhuis en buiten levensgevaar zijn.

Op een andere video is te zien dat de luipaard een terreinwagen met personeel aanvalt:

"Het dier is erg agressief geworden. We hebben vallen op de campus gezet om het te vangen. Er wordt hard aan gewerkt om hem op te sporen", zegt een lokale boswachter tegen The Times of India. Het is de bedoeling dat de luipaard wordt verdoofd zodra hij wordt gevonden.

Aanvallen door panters komen vaker voor in India. Eerder deze maand werd een 80-jarige vrouw doodgebeten door een luipaard toen ze zich in het bos waagde om vee te laten grazen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl