NOS NieuwsAangepast

3FM's Serious Request haalt 2,3 miljoen euro op

Radiozender 3FM heeft dit jaar met de geldinzamelingsactie Serious Request een voorlopig eindbedrag van 2.345.107 euro opgehaald. Dat bedrag wordt gedoneerd aan stichting Het Vergeten Kind, die zich inzet voor kinderen in Nederland met een onveilige thuissituatie. Tijdens de actie konden luisteraars voor geld een nummer aanvragen bij de dj's.

Met Serious Request haalt NPO 3FM jaarlijks geld op voor verschillende goede doelen, waarbij dj's zich een week lang opsluiten in het zogenoemde Glazen Huis. Dat stond deze keer, net als vorig jaar, in Amersfoort. Dj's Sophie Hijlkema, Rob Janssen en Barend van Deelen voerden sinds vorige week zondag actie. Publiek kon ook ter plekke doneren via een brievenbus.

Het bedrag werd live op de zender bekendgemaakt:

3FM's Serious Request ten einde: 2,3 miljoen opgehaald

Traditiegetrouw mochten de radio-dj's tijdens de actie niets eten. Met alleen een 'sapdieet' presenteerden ze het radioprogramma de afgelopen week.

Twee van de dj's werden tijdens de uitzending positief getest op het coronavirus, maar voelden zich fit genoeg om door te gaan met de actie. Wel werden er andere maatregelen genomen: gasten die zouden langskomen tijdens de uitzending deden hun gesprek vanaf de buitenkant van het Glazen Huis.

Sinds 2004

Inmiddels haalt 3FM Serious Request achttien jaar geld op voor goede doelen, een week voor Kerstmis. Bij elkaar brachten de acties ruim 150 miljoen euro op. Dat geld ging onder meer naar verschillende wereldwijde initiatieven van het Nederlandse Rode Kruis.

Vorig jaar was de opbrengst ook ruim 2 miljoen. Dat bedrag ging naar het Wereld Natuur Fonds. In de jaren ervoor was de opbrengst significant gedaald. In 2012 haalde de actie nog ruim 12 miljoen euro op.

Radio 538

Radiozender 538 voerde deze week ook actie voor het goede doel. Gisteren werd bekend dat 'Missie 538' 4.278.466 euro heeft opgeleverd voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Voor de zender, die dit jaar voor de derde keer geld inzamelde, was het een recordbedrag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl