Danny Noppert
NOS SportAangepast

Noppert viert kerst in Londen na soepele zege, WK darts voorbij voor Van Trijp

Danny Noppert heeft zich op soepele wijze geplaatst voor de derde ronde op het WK darts in Londen. Voor debutant Danny van Trijp is het avontuur in Alexandra Palace na twee rondes voorbij.

De 31-jarige Noppert had bij zijn eerste optreden in Londen weinig moeite met de Canadees David Cameron en won met 3-1. Noppert was als de nummer 9 van de wereld favoriet tegen Cameron, die op 53-jarige leeftijd zijn debuut maakte op het WK. En de Fries maakte die rol waar.

De eerste set won de uitstekend gooiende Noppert overtuigend met 3-1. In de tweede set ging het iets moeizamer, werd hij een keer door Cameron gebroken, maar won Noppert alsnog met 3-1.

Geen comeback Cameron

Cameron had zich in de eerste ronde tegen Ritchie Edhouse nog knap teruggeknokt na een 2-0 achterstand en zes matchpijlen tegen. Voor Noppert was het in de derde set dan ook even schrikken toen hij een matchpijl miste en de koele Canadees de derde set ineens met 3-2 naar zich toetrok.

"De eerste set pakte ik makkelijk, daarna was ik niet echt over de top geconcentreerd", zei Noppert na afloop. "Daarom pakte hij ook een set. Ik had te weinig adrenaline, hij legde me weinig druk op en dat heb ik wel nodig om goed te spelen."

Noppert niet helemaal tevreden na zege op Cameron: 'Heb meer druk nodig'

The Freeze uit Joure herpakte zich echter in de vierde set en sloeg opnieuw met 3-1 toe. Al met al keek hij tevreden terug.

"Ik was een van de laatste spelers die in de tweede ronde moest spelen. Ik vind het mooi om andere wedstrijden te kijken en zag dat veel spelers nerveus waren. Ik was totaal niet nerveus."

Noppert blijft in Londen

In de derde ronde stuit Noppert - volgens Omroep Friesland de achter-achter-achter-achter-achter-achter-achterneef van doelman Andries Noppert - op Alan Soutar. Kan de Schotse nummer 36 van de wereld hem wel de juiste druk geven? "Hij heeft de laatste keer van me gewonnen, toen was ik niet scherp genoeg. Dus dan weet je het wel."

Zijn volgende wedstrijd is op 28 december. Noppert heeft al gezegd vanwege het gedoe rond de stakingen in Groot-Brittannië de kerstdagen in Londen door te brengen.

Darter zonder bijnaam

Voor Danny van Trijp viel vrijdag het doek. De 25-jarige pakketbezorger uit Etten-Leur kende een droomdebuut op het WK door in de eerste ronde Steven Beaton, de wereldkampioen van 1996, met 3-0 te verslaan.

Danny van Trijp op het WK darts in Londen

Maar Jonny Clayton, de nummer 7 van de wereld, bleek een maatje te groot voor Van Trijp, een van de weinige darters zonder bijnaam. De 48-jarige Welshman gooide niet eens geweldig, maar de nerveus ogende Van Trijp kwam nooit echt in de wedstrijd en verloor met 3-0.

"Ik zat er vanaf begin niet lekker in. Ik stond er te ontspannen, zonder zenuwen", blikte Van Trijp terug. "Misschien was ik al tevreden met wat ik had behaald. Ik kreeg zoveel berichten na mijn zege op Beaton... Ik heb de hele week op mijn telefoon gezeten om iedereen te bedanken."

Van Trijps WK-droom is over: 'Dinsdag weer pakketjes bezorgen!'

Na de kansloze nederlaag keert van Trijp weer terug naar huis. "Wanneer ik weer pakketjes ga bezorgen? Maandag is het nog Kerst, dus baas: dinsdag ben ik er weer!"

Vijf Nederlanders bij laatste 32

Eerder op de dag werden de Nederlanders Martijn Kleermaker en Jimmy Hendriks allebei uitgeschakeld.

Vijf Nederlanders hebben zich bij de laatste 32 van het WK gegooid: naast Noppert zijn dat Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl