Sarina Wiegman bij de BBC
NOS Voetbal

Clean sweep Engelse voetbalsters in verkiezing: Wiegman beste coach, hoogste eer Mead

In eigen land ging de eretitel Coach van het Jaar aan haar neus voorbij. Maar echt rouwig zal Sarina Wiegman daar niet om zijn geweest. De Nederlandse bondscoach van de Engelse voetbalploeg werd bij het jaarlijkse gala Sports Personality of the Year uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Bovendien werden de Engelse voetbalsters, die afgelopen zomer in eigen land Europees kampioen werden, verkozen tot Sportploeg van het Jaar. En ook de hoofdprijs van de avond ging naar de voetbalsters.

Beth Mead, partner van Vivianne Miedema en eerder al uitgeroepen tot beste speelster van het afgelopen EK, werd verkozen tot Sports Personality of the Year.

Wiegman trots na Britse prijzenregen: 'Beth, het team én ikzelf...heel bijzonder'

Wiegman is pas de eerste vrouwelijke coach die de eer te beurt valt. In haar dankwoord richtte Wiegman zich nadrukkelijk op het werk dat haar voorgangers hadden verricht.

"Ik ben de geluksvogel, die erin heeft mogen stappen om met deze geweldige spelers te werken. We speelden voor een uitverkocht Wembley en hebben records gebroken. We hebben echt een verandering gemaakt in de samenleving. Nu zie je jonge meisjes rondlopen met de namen van onze spelers op de achterkant van hun shirts. Hoe geweldig is dat?"

Ondanks alle succes in Engeland, verwees ze ook nog even subtiel naar haar Nederlandse achtergrond. 'Ik weet niet waar Gabby (presentatrice Gabby Logan, red.) nu is, maar ik ben dol op haar oranje jurk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl