Elon Musk
NOS Nieuws

Musk houdt weer een peiling onder twitteraars: 'Moet ik de baas blijven?'

Elon Musk zegt dat hij twitteraars wil laten bepalen of hij aanblijft als baas van Twitter. "Moet ik aftreden als hoofd van Twitter? Ik zal me houden aan de uitslag van deze peiling", twitterde de miljardair kort na middernacht.

Kort daarna twitterde hij er nog een cryptische opmerking achteraan: "Zoals het gezegde luidt: kijk uit wat je wenst, want die wens kan uitkomen." Op een vraag van een volger antwoordde hij dat hij nog geen opvolger op het oog had. Musk had eerder al gezegd uiteindelijk de dagelijkse leiding van het bedrijf aan een ander te willen overdragen.

De peiling loopt tot 12.20 uur Nederlandse tijd. Na ruim een half uur was er al meer dan 2 miljoen keer gestemd.

Musk zette al eerder een Twitterpoll in om zijn beleid voor het bedrijf te bepalen. Zo liet hij Donald Trump terugkeren op het sociale medium nadat die optie de meeste stemmen had gekregen, evenals enkele journalisten die hij had geschorst.

Hoewel Musk bij al die uitslagen steevast zei dat "het volk gesproken heeft", waarschuwen experts dat de peilingen eenvoudig te manipuleren zijn. Zo kunnen automatische Twitteraccounts worden ingezet om voor of tegen te stemmen.

Onrust

De overname van Twitter door Musk eind oktober luidde een periode vol onrust in voor het bedrijf. Een groot deel van de medewerkers werd ontslagen of kreeg ontslag, de mogelijkheid een blauw vinkje te kopen verliep chaotisch en waarborgen tegen nepnieuws en discriminatie erodeerden.

Dit weekend kwam er nog veel kritiek op de nieuwe regel dat andere sociale media niet meer aanbevolen mogen worden via Twitter. Musk twitterde daarop excuses en zei dat hij geen ingrijpende beslissingen meer zou nemen zonder twitteraars te peilen. Kort daarop volgde de peiling over zijn eigen leidinggevende positie.

Velen houden Musk persoonlijk verantwoordelijk voor het grillige beleid van het bedrijf. Sinds hij de raad van bestuur van het bedrijf ontbond, zijn het vooral zijn onvoorspelbare grillen die leiden tot chaos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl