NOS Nieuws

Twitter verbiedt verwijzingen naar andere socialemediaplatforms

Twitter gaat het zijn gebruikers verbieden om te linken naar andere sociale media als dat uitsluitend bedoeld is om andere sociale platforms te promoten.

Ook is het verboden om een gebruikersnaam van andere socialemediaplatforms op Twitter te posten. Accounts waar dat wel gebeurt, kunnen worden verwijderd, staat in een draadje op het netwerk.

Links naar de platforms Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr en Post zijn verboden. Ook links naar sites als Linktree waar verwezen wordt naar deze socialemediaplatforms mogen niet meer.

Twitter zegt wel dat het wel toegestaan blijft om inhoud naar Twitter te plaatsen vanaf andere socialemediaplatforms, ook van de bovengenoemde netwerken. "Bovendien staan we betaalde advertenties/promoties toe voor elk van de verboden socialemediaplatforms", klinkt het.

Blauwe vinkje betaald

Voor een overtreding van de regels zijn verschillende sancties denkbaar, zegt Twitter. Dat varieert van het verwijderen van tweets en tijdelijke vergrendeling van een account tot een permanente schorsing als het vaker dan één keer gebeurt.

Ook accounts van mensen die in hun Twitterbio of accountnaam naar een ander platform verwijzen, kunnen tijdelijk worden vergrendeld of helemaal verwijderd.

Deze beleidswijziging volgt op eerdere aanpassingen die zijn doorgevoerd nadat Elon Musk Twitter had overgenomen. De miljardair ontsloeg na zijn overname het topmanagement en duizenden andere werknemers.

Verder is er discussie rondom het blauwe vinkje waar Musk accounts voor wil laten betalen en is de Amerikaanse oud-president Trump weer toegelaten, nadat die van Twitter was verwijderd om zijn uitingen over de bestorming van het Capitool, begin 2021.

Afkeuring over geschorste journalisten

Musk heeft de afgelopen week al de accounts van meerdere prominente tech-journalisten opgeschort. Hij beschuldigde hen ervan persoonlijke informatie over zijn reisgedrag te verspreiden. Het account @elonjet werd uit de lucht gehaald, omdat het vluchtgegevens van het privévliegtuig van de ondernemer bijhield.

Maar gisteren werden de accounts van de journalisten weer hersteld, nadat Musk in een onlinepeiling op Twitter gebruikers had laten stemmen over hun terugkeer. Wereldwijd is er met afkeuring gereageerd op het schorsen van journalisten vanwege informatie die ze deelden via het medium.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl