Een Argentijnse fan kijkt op zijn mobiel naar de finale
NOS NieuwsAangepast

#Spannend: om 17.42 uur hebben veel mensen toch de WK-finale aangezet

Het is dat de hashtags #WK2022, #wkfinale en #ArgentinaVSFrance al trending zijn, maar de hashtag #spannend zou er zo tussen kunnen staan. Argentinië heeft het WK voetbal gewonnen, maar het was geen makkelijke zege. De Argentijnen stonden lang voor, maar vanaf de 81ste minuut, na een penalty voor Frankrijk en even later de gelijkmaker, was de spanning in de wedstrijd helemaal terug.

En zullen veel mensen toch de televisie hebben aangezet om daar nog iets van op te vangen. De kijkcijfers van NPO 1, waarop de wedstrijd te volgen was, zijn pas morgenochtend beschikbaar. Maar dat mensen vanaf de 2-2 massaal de wedstrijd opzochten, is wel overduidelijk te zien in de grafiek van de livestream van NOS.nl.

Zie hieronder de drukte, met een enorme piek rond 17.45 uur, precies rond die penalty en de 2-2:

Op sociale media vliegen superlatieven over de wedstrijd in het rond. "Feit is dat dit de beste, spectaculairste en spannendste finale was in 50 jaar, met een naar mijn mening terechte winnaar", zegt iemand op Facebook. "Heerlijke WK-finale, mooiste die ik ooit zag", schrijft een ander op Twitter. "Hoe spannend kon het zijn?", plaatst iemand op Instagram, met een foto van een boze Franse fan erbij.

En wordt er zelfs gesproken van 'vijfsterrenamusement':

De Argentijnse bondscoach heeft zijn landgenoten opgeroepen om de overwinning te koesteren. "Ik wil tegen alle Argentijnen zeggen dat ze hiervan moeten genieten", zei Lionel Scaloni kort na de winst.

En dat lijkt te gebeuren: het kampioenschap wordt wereldwijd gevierd.

In Buenos Aires is een enorm feest uitgebroken:

In Nederland waren op het Amsterdamse Rembrandtplein fans de wereldtitel aan het vieren. "Ik ben heel blij", zegt een van hen tegen de NOS. "Het is heel bijzonder. We geloven er altijd in dat we kunnen winnen, maar nu is het gelukt en ben ik ook heel blij."

De Argentijnen hebben hier lang op gewacht, zegt hij. "En na vanavond hebben we een nieuwe God: Messi."

Niet alleen op het Rembrandtplein wordt trouwens feestgevierd. Overal ter wereld zijn feestende fans van het elftal te zien.

Zoals in Karachi, in Pakistan:

Voetbalfans in Karachi vieren winst van Argentinië

En in Brussel:

Voetbalfans vieren de winst van Argentinië in Brussel

Of in Kolkata, India:

Voetbalfans in Kolkata vieren winst van Argentinië

Ook in het Nepalese Bhaktapur:

Fans vieren de winst van Argentinië op de WK-finale in Nepal

En natuurlijk in Qatar zelf:

Voetbalfans in Qatar vieren winst van Argentinië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl