Lionel Messi, Emiliano Martínez en Enzo Fernández
NOS Voetbal

Argentijnen Messi, Martínez en Fernández krijgen ook individuele prijzen

Lionel Messi is gekozen tot beste speler van het WK voetbal in Qatar. De 35-jarige Argentijn had met zeven doelpunten en drie assists een groot aandeel in de derde wereldtitel van zijn land. Messi kreeg de Gouden Bal voor beste speler van het toernooi.

Kylian Mbappé werd na de finale gehuldigd als topscorer van het toernooi. De Fransman maakte acht doelpunten, waarvan drie in de finale (3-3) die de Fransen na strafschoppen verloren. Het leverde hem de Gouden Schoen op.

Er kon geen lachje van af bij Mbappé toen hij de Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. Daarna moest de Franse aanvaller nog een keer het podium op om een zilveren medaille in ontvangst te nemen. De Franse president Emmanuel Macron probeerde Mbappé een beetje op te beuren, maar dat was onbegonnen werk.

Kylian Mbappé baalt op het podium

De Argentijn Emiliano Martínez ontving de Gouden Handschoen voor de beste doelman van het toernooi. Zijn ploeggenoot Enzo Fernández viel in de prijzen als grootste talent van het WK in Qatar.

Onverwachte opmars Fernández

De uitverkiezing van Fernández als beste jonge speler van het WK springt misschien het meest in het oog. De 21-jarige werd deze zomer door het Portugese Benfica weggeplukt uit de Argentijnse competitie, waar hij bij River Plate was doorgebroken.

De middenvelder uit San Martín maakte in zijn eerste seizoen Europa veel indruk en werd tijdens dit WK al in verband gebracht met een transfer naar Liverpool.

Enzo Fernández met zijn trofee

In Qatar begon Fernández nog als wisselspeler: tegen Saoedi-Arabië en Mexico moest hij het doen met invalbeurten. In het beslissende duel met Polen mocht hij voor het eerst starten en daarna verdween hij niet meer uit de basis.

Fernández maakte daarna tegen Australië, Nederland, Kroatië en Frankrijk indruk op het Argentijnse middenveld. Hij blonk niet alleen uit in zijn defensieve arbeid, maar was ook in balbezit belangrijk.

Martínez viert uitverkiezing met obsceen gebaar

Doelman Emiliano Martínez vierde zijn uitverkiezing tot beste keeper van het toernooi door de bokaal met de 'Gouden Handschoen' voor zijn kruis te houden.

De keeper van Aston Villa kwam dit toernooi eerder in het nieuws om kritische uitspraken die hij deed over Louis van Gaal en over Kylian Mbappé.

Doelman Emiliano Martínez viert zijn uitverkiezing op een vreemde manier

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl