De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un en zijn dochter in een foto die vorige maand werd vrijgegeven
NOS NieuwsAangepast

Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raketten af

Noord-Korea heeft opnieuw ballistische raketten afgevuurd. Volgens het Zuid-Koreaanse leger ging het om twee projectielen.

De Japanse kustwacht meldt dat de ballistische raketten in zee zijn neergekomen, buiten de zogenoemde exclusieve economische zone van Japan. Dat betekent dat ze op meer dan 370 kilometer van de kust in het water zijn beland.

De raketten bereikten volgens het Japanse ministerie van Defensie een hoogte van 550 kilometer en kwamen 250 kilometer ver.

Vastebrandstofmotor

De lanceringen van Noord-Korea komen enkele dagen nadat het land een krachtige vastebrandstofmotor heeft getest. Daarmee zou het in de toekomst mogelijk zijn om raketten sneller te lanceren. De test van afgelopen donderdag heeft volgens het Noord-Koreaanse persbureau KCNA de betrouwbaarheid en stabiliteit van de motor bewezen.

Noord-Korea heeft dit jaar een recordaantal rakettesten uitgevoerd, waaronder een met een intercontinentale ballistische raket die in staat is om het Amerikaanse vasteland te bereiken. Die laatste raket kwam ongeveer 200 kilometer ten westen van het meest noordelijke Japanse eiland Hokkaido neer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl