Op de Vlamingstraat in Zoetermeer raakte een auto te water
NOS NieuwsAangepast

KNMI waarschuwt voor gladheid, meerdere ongelukken gebeurd

Het KNMI waarschuwt dat het verraderlijk glad kan zijn, met uitzondering van de Waddeneilanden. In tien provincies gold urenlang code oranje, maar dat werd om 02.00 uur afgeschaald naar code geel.

Code geel houdt dat het nog steeds lokaal glad kan zijn, maar niet meer "op uitgebreide schaal". De gladheid houdt waarschijnlijk nog aan tot het einde van de ochtend, zegt het KNMI.

Met name uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Friesland en Groningen kwamen de afgelopen avond meldingen van gladheid. Op sommige plekken veranderden straten in een ijsbaan. In Kortenhoef, bij Hilversum, raakte een auto van de weg. In Delft reed een auto door de gladheid tegen een muur, en in Zoetermeer en Oegstgeest belandden auto's in het water. Over mogelijk letsel is niets bekend.

In de sloot of op de zij, auto's in de problemen door gladheid

Ook zijn op knooppunt Rijnsweerd bij Utrecht meerdere ongelukken gebeurd, zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen persbureau ANP. De N200 werd tussen Haarlem en Zandvoort afgesloten vanwege de gladheid. Het gestrooide zout zou door het weinige verkeer onvoldoende in de weg zijn gereden.

De gladheid leidde tot drukte in sommige ziekenhuizen. Zo kwamen op de spoedeisende hulp van HMC Westeinde in Den Haag veel mensen binnen die op hun hoofd zijn gevallen, meldt Omroep West. Ook de hulpdiensten hadden het volgens de omroep druk met auto-ongelukken als gevolg van de gladheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl