NOS NieuwsAangepast

Drukke ochtendspits en ongelukken door gladheid

De vrieskou van afgelopen nacht heeft in grote delen van het land geleid tot gladheid en drukte op de weg. Het KNMI gaf vanochtend voor het hele land code geel af, met uitzondering van Limburg en de Waddeneilanden.

Volgens de ANWB was de ochtendspits drukker dan normaal. Rond 8.30 uur stond er bijna 800 kilometer file op snel- en N-wegen. Inmiddels zijn alle files opgelost. Wel waarschuwt de ANWB automobilisten voor gladde wegen.

Dodelijk ongeval Naaldwijk

Op verschillende plekken in het land ging het door de gladheid mis en verloren bestuurders de macht over het stuur. Meerdere auto's raakten te water of reden tegen de vangrail, vooral in het zuidwesten van het land en het noorden van Noord-Holland.

In Naaldwijk is een 33-jarige man om het leven gekomen nadat hij tegen een paal was gereden. De weg was op dat moment glad. De politie onderzoekt de zaak.

Bus rijdt tegen huis

In Westkapelle heeft een lijnbus de gevel van een woning geramd, meldt Omroep Zeeland. Bij het ongeluk raakte niemand gewond, wel was er flinke schade.

Ook waren er problemen bij de weg over de Oosterscheldekering (N57). Vanwege een kettingbotsing werd de weg in beide richtingen afgesloten. Rond elven ging de weg weer open.

Op veel plekken ongelukken door gladheid, dode in Naaldwijk

In het westen en het noorden van het land is de temperatuur inmiddels boven nul, en is er kans op bewolking met een bui. In de rest van het land is het zonnig.

Vanaf zonsondergang neemt de kans op gladheid door bevriezing en buien vanuit het noordwesten weer toe. Ook de komende dagen blijft het koud, met matige vorst in de nacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl