Een reddingsboot in de haven van Dover
NOS NieuwsAangepast

Reddingsactie voor migrantenboot in Kanaal, zeker vier doden

In het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is een boot met migranten in problemen geraakt. Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen, zegt de Britse regering.

Het is niet bekend hoeveel mensen er aan boord waren. Vluchtelingenorganisatie UNHCR spreekt van 30 opvarenden, in de Britse media worden aantallen tot 50 gemeld. Er zouden al 43 mensen zijn gered, van wie 30 uit het water.

Reddingswerkers brengen de slachtoffers aan wal bij het Britse Dover:

Lijkzak van reddingsboot gehaald na ongeluk met migranten op zee

De boot raakte in de problemen in de buurt van het graafschap Kent. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Het vaartuig vertrok waarschijnlijk vanuit Frankrijk. De Britse kustwacht en de Franse marine hebben een reddingsactie met boten en helikopters op touw gezet. Een vissersboot die in de buurt voer, verleent eveneens hulp.

Afgelopen nacht daalde de temperatuur tot 1 graad aan de kust van Dover, op zee was het waarschijnlijk nog kouder. Voor de omgeving van Kent werd weercode geel afgegeven vanwege ijsvorming.

De Britse minister van Binnenlandse Zaken volgt de reddingsactie op de voet, meldt een verslaggever van de BBC op Twitter. "Ik word constant op de hoogte gehouden, mijn gedachten zijn bij alle betrokkenen", laat de minister weten.

Al jaren proberen groepen migranten vanuit Frankrijk naar Engeland over te steken. Zo'n 460 migranten hebben tussen afgelopen vrijdag en zondag de oversteek gemaakt.

Dat gebeurt steeds in kleine boten, meldt de BBC. In totaal zijn bijna 45.000 mensen illegaal het Kanaal overgestoken.

Vorig jaar november kwamen zeker 27 migranten om het leven in het Kanaal toen zij de oversteek waagden in een rubberboot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl