Jeroen Delmeé
NOS Sport

Hockeybondscoach Delmeé boos over druk schema en 'slopende omstandigheden'

Jeroen Delmeé is totaal niet te spreken over de Pro League-wedstrijden die de Nederlandse hockeymannen deze week moeten afwerken. Het is een flinke tegenvaller voor de bondscoach, die zijn ploeg optimaal had willen klaarstomen voor het WK in januari.

Vannacht begint de Pro League voor Nederland, in Argentinië. En na het toernooi moet de ploeg snel naar India voor het WK. "Dat betekent dat we negen uur tijdverschil moeten overbruggen", legt Delmeé uit. "Ik wil mijn eigen voorbereiding voor een WK maken."

Bondscoach Delmeé is boos: 'Wil mijn eigen voorbereiding maken'

Deze Pro League-wedstrijden zijn verplicht gesteld vanuit de Internationale Hockey Federatie. Veel landen nemen het toernooi serieus, want de winnaar krijgt een olympisch ticket. "We hadden al een ander toernooi in Spanje staan, dat had mijn voorkeur. Maar je wordt gedwongen mee te doen."

38 graden

Ook over de temperaturen in Argentinië is Delmeé verbolgen. "Het is daar lente en nu al 38 graden. Dus ik vrees dat we onder slopende omstandigheden wedstrijden moeten afwerken. En dan ook nog vier wedstrijden in vijf dagen."

"Ik kan er veel van vinden, maar er wordt niks mee gedaan", eindigt Delmeé met enig cynisme.

Nederland speelt zijn eerste Pro League-duel vannacht (Nederlandse tijd om 01.40 uur) tegen Groot-Brittannië. Op 13 januari begint het WK in het Indiase Bhubaneswar en Rourkela.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl