NOS Voetbal

Rooney steunt Kane: 'Kan geen beter iemand bedenken om record over te nemen'

Ontroostbaar is Harry Kane na zijn gemiste strafschop voor Engeland. Vlak voor tijd kon hij een verlenging afdwingen tegen regerend wereldkampioen Frankrijk, maar de bal ging hard over.

Daarmee ging tevens de kans verloren om topscorer aller tijden te worden van de Engelsen. Eerder in de wedstrijd evenaarde hij Wayne Rooney wel, met zijn 53ste interlandgoal.

"Kop op, Harry", steekt Rooney de spits van Tottenham Hotspur na afloop een hart onder de riem. "Ik feliciteer hem met het evenaren van het record. Binnenkort heeft hij het alleen in handen. En ik kan geen beter iemand bedenken om het over te nemen."

Hoewel het na een vierde plaats op het vorige WK en een tweede op het EK van vorig jaar dus weer niet lukte voor de Engelsen, overheerste ook de trots.

"We waren hier om te proberen wereldkampioen te worden. En we geloofden ook dat we het konden. We hebben tegen de wereldkampioen laten zien dat we het hadden kunnen doen", blikt bondscoach Gareth Southgate terug.

Bekijk hier de samenvatting van Engeland-Frankrijk:

Na de misser van Kane was het echter klaar, al wil hij zijn aanvoerder niet afvallen. "Hij heeft ons zo veel gegeven. Qua leiderschap en met al zijn doelpunten. Dit is soms hoe het gaat in het voetbal."

Geen schande

"Hartverscheurend, maar geen schande om te verliezen van een uitstekend Frans team", meent oud-international Gary Lineker. "Deze fijne, jonge ploeg heeft alles gegeven en zal alleen maar beter worden. Hun tijd komt nog wel."

Grote vraag is nog of Southgate aanblijft, die al sinds 2016 aan het roer staat bij de Engelsen. Zijn contract loopt nog tot en met het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland.

Southgate gaat zijn prestaties met Engeland op een rustig moment evalueren. "Het heeft nog wat tijd nodig om er zeker van te zijn dat iedereen de juiste beslissing neemt."

De knock-outfase op het WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl