Na een spectaculaire comeback verliezen zaalhockeyers nipt tegen Duitsland: 6-5

De Nederlandse zaalhockeyers hebben hun tweede EK-wedstrijd verloren. In Hamburg kende Oranje een knappe comeback, maar was Duitsland uiteindelijk te sterk: 6-5.

De Duitsers zijn op een EK altijd een zeer lastige tegenstander voor de hockeymannen. De landen stonden acht keer eerder tegenover elkaar, en Nederland boekte slechts één keer (in 2010) een overwinning.

Nederland-Duitsland EK zaalhockey Hamburg

Deze wedstrijd toonde weer eens aan hoe gewaagd beide teams aan elkaar zijn. In het eerste kwart gingen de teams redelijk gelijk op. Jochem Bakker maakte de openingsgoal, daarna scoorde Duitsland twee keer. Maar in het laatste kwart ging het mis: na een strafbal tegen kwamen de Duitsers op een 5-2 voorsprong.

Bondscoach Robert Tigges nam een nu-of-nooit-beslissing: hij wisselde de keeper voor een extra veldspeler. Niet ongewoon in het zaalhockey, maar ook niet zonder risico's. Die wissel pakte wonderbaarlijk goed uit met binnen twee minuten drie treffers: van Jeroen Hertzberger, Gijs Campbell en Boris Burckhardt: 5-5.

Twee seconden (!) voor tijd benutten de Duitsers de strafcorner echter optimaal en versloegen ze een sterk knokkend Oranje toch nog met 6-5.

Wel winst op Tsjechië

De eerste winst van het Europese zaaltoernooi in Hamburg hadden de Nederlandse hockeymannen vanmorgen wel al binnen. Oranje versloeg Tsjechië met 8-2. "Dit voelt als een prima start", zei Hertzberger daarover.

De Nederlandse ploeg speelde energiek en in een hoog tempo. Al na twee minuten scoorde Campbell met een tip van dichtbij na een voorzet van Boris Burkhardt vanaf links.

Bekijk de openingsgoal van Campbell:

De Nederlandse hockeysters hadden vandaag hun derde wedstrijd. Na twee ruime overwinningen bleek Turkije donderdag een taaie tegenstander. Oranje kon puntenverlies tegen de nummer achttien van de wereld ternauwernood voorkomen.

Krappe zege van de hockeysters op Turkije: 2-3

Na twee goals door Lieke van Wijk en Pam Imhof sloeg Turkije toe en maakte de eerste treffer, en later uit een strafcorner de 2-2. Lieke van Wijk redde Oranje in de laatste paar minuten en scoorde uit een strafcorner prachtig raak in de rechterbovenhoek.