Aankomend weekend rijden er weer treinen tussen Lelystad en Dronten
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Na drie maanden weer treinverkeer tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag 11 december weer treinen rijden tussen Lelystad Centrum en Dronten. Door werkzaamheden na een grote stroomstoring was er drie maanden lang geen treinverkeer mogelijk op dat deel van de Hanzelijn.

Op 2 september kwam door een stroomstoring een hoogspanningskabel van netbeheerder Tennet op een bovenleiding van ProRail terecht, in de buurt van Swifterbant. Ook seinen, kabels in de grond en IT-beveiligingssystemen liepen daarbij fikse schade op.

De schade aan de bovenleiding:

De herstelwerkzaamheden duurden maanden. Over een lengte van zeven kilometer moest alles worden vervangen. Dat was volgens ProRail-woordvoerder Jeroen Wienen een enorme operatie.

"Normaal gesproken is alleen de voorbereidingstijd voor een project van deze omvang al een jaar. Er is bijvoorbeeld bij andere projecten gekeken of we daar misschien iets konden lenen zodat wij het nu al konden gebruiken", zegt hij tegen Omroep Flevoland.

Bussen

De afgelopen tijd zijn er bussen ingezet tussen Lelystad Centrum en Dronten. Dat verliep niet altijd vlekkeloos. Door een tekort aan chauffeurs moesten reizigers enkele keren uren wachten.

Advertentie via Ster.nl