Eden Hazard
NOS Voetbal

Eden Hazard neemt afscheid van Rode Duivels: 'Volgende generatie staat klaar'

Het WK voetbal in Qatar was het laatste optreden van Eden Hazard als international van België. De 31-jarige Belg heeft via sociale media zijn afscheid bij de Rode Duivels bekendgemaakt.

"Vandaag draaien we een bladzijde om. De volgende generatie staat klaar", vertelt Hazard, die 126 interlands voor België speelde en 33 keer scoorde.

Hazard beleefde in Qatar een teleurstellend wereldkampioenschap met België, dat na een zege op Canada (1-0), verlies tegen Marokko (0-2) en gelijkspel tegen Kroatië (0-0) roemloos werd uitgeschakeld.

De voetballer van Real Madrid kwam dit seizoen vanwege blessureleed sporadisch in actie, maar deed op het WK wel in de drie groepswedstrijden mee.

Een van de beste Belgische voetballers ooit

De behendige aanvallende middenvelder geldt misschien wel als een van de beste voetballers ooit die België heeft voortgebracht. Hij debuteerde op 19 november 2008 als zeventienjarige speler van Lille voor de Belgen in een oefenwedstrijd tegen Luxemburg (1-1).

Hazard groeide daarna, samen met Vincent Kompany en Kevin De Bryune, uit tot het middelpunt van een gouden generatie Belgische spelers die de harten van de voetbalwereld veroverde, met in elke linie voetballers die bij Europese topclubs speelden.

Eden Hazard, scorend tegen Tunesië op het WK 2018

Onder leiding van Hazard leek een hoofdprijs in de maak voor onze zuiderburen, maar drie kwartfinales (WK 2014, EK 2016 en 2020) en een halve finale (WK 2018) op een eindtoernooi was het (ietwat magere) eindresultaat.

Met name het EK van 2016 in Frankrijk roept voor Hazard en de Rode Duivels nog pijnlijke herinneringen op, toen België na een wervelende show tegen Hongarije (4-0) in de achtste finales een ronde later verrassend werd uitgeschakeld door Wales (3-1).

Hazard was met België op het WK 2018 in Rusland nog het dichtst bij een titel. Na Brazilië in de kwartfinales te hebben uitgeschakeld (2-1), verloor België in de halve eindstrijd met 1-0 van latere wereldkampioen Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl