NOS Voetbal

Courtois en Hazard bestrijden botsing in Belgische ploeg: 'Niet gevochten'

Teleurstellend, dat is het WK voetbal vooralsnog voor België. Na een moeizame overwinning op Canada (1-0) en een nederlaag tegen Marokko (0-2) lijkt de sfeer in het Belgische kamp om te snijden. Eden Hazard en Thibaut Courtois hebben op een persconferentie laten weten dat het allemaal wel meevalt.

"Er worden te veel leugens verspreid", zei Courtois. Volgens verschillende media knettert het in de kleedkamer van België en zouden er spelers met elkaar gevochten hebben. Zo schreef de Franse krant L'Équipe dat Hazard na de nederlaag tegen Marokko neus aan neus stond met verdediger Jan Vertonghen.

De aanvaller ontkende dit verhaal met een kwinkslag. "Ik ga niet met hem vechten, hij is groter dan ik."

Courtois vervangt Vertonghen

Toch kregen de verhalen over de slechte stemming meer voedingsbodem, omdat Vertonghen niet verscheen op de persconferentie. Hij zou naast Hazard zitten, maar werd op het laatste moment vervangen door Courtois.

De keeper zei dat het logisch is dat frustraties de kop opsteken, maar stelde dat er geen problemen binnen de groep zijn. "Die verhalen van buitenaf brengen ons dichter bij elkaar."

Eden Hazard (L) en Jan Vertonghen

Hazard vindt dat er niet te zwaar getild moet worden aan de uitspraken die hij deed over Vertonghen en de andere verdedigers. De aanvaller zei dat de defensie traag is.

"De spelers kennen me. Jan vroeg me of ik dat gezegd had. Ik zei lachend dat hij inderdaad niet zo snel meer is. Hij gaf me gelijk. De spelers kennen me ook, ik lach graag. Maar ik kan ook serieus zijn wanneer het moet."

Dat er ook serieuze en harde woorden zijn gevallen in de Belgische selectie bevestigt Courtois. "Na de wedstrijd tegen Marokko was iedereen ontgoocheld. Alleen de coach sprak." Daarna zijn er volgens de keeper van Real Madrid groepsgesprekken geweest waarin meerdere spelers hun zegje hebben gedaan. Hij wil niet zeggen wat er precies gezegd is. "Dat blijft privé."

Leeftijd

Bij de teammeetings zijn volgens de spelers ook de plooien met Kevin de Bruyne gladgestreken. De middenvelder van Manchester City zei eerder dat de spelers van België te oud zijn om wereldkampioen te worden. Volgens Hazard gelooft ook De Bruyne in de groep. "Anders zat hij nu niet in Qatar."

Courtois zei verder dat leeftijd helemaal niet belangrijk is. "Kijk maar naar Karim Benzema (34) en Luka Modric (37)", verwees de keeper naar zijn Franse en Kroatische ploeggenoten bij Real.

Ondanks de mindere prestaties kan België donderdagavond tegen Kroatië een plek in de volgende ronde afdwingen. Hazard heeft vertrouwen in een goed resultaat: "We hebben nog altijd kwaliteit in de groep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl