Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Portugese bondscoach ontkent problemen met Ronaldo: 'Uitstekende band'

Cristiano Ronaldo is bij het WK voetbal in Qatar niet definitief op een zijspoor geraakt bij Fernando Santos. Dat zei de Portugese bondscoach na de 6-1 zege in de achtste finales op Zwitserland.

Santos passeerde Ronaldo en zag diens vervanger Gonçalo Ramos drie keer scoren. "Ik bepaal mijn tactiek en opstelling per wedstrijd. Ik heb alle 24 spelers die ik nog over heb in mijn selectie hard nodig", zei Santos, die Ronaldo in de tweede helft bij een ruime voorsprong wel liet invallen.

"Ronaldo en ik hebben een uitstekende band. Ik ken hem al vanaf het moment dat hij pas negentien jaar was en bij Sporting Portugal speelde", aldus Santos.

Santos: "Daarna heeft hij zich verder ontwikkeld en vanaf het moment dat ik in 2014 als bondscoach begon, werken we heel goed samen. We hebben nooit problemen gehad. Ronaldo is een van de beste spelers ter wereld. Hij kwam vandaag ook met de juiste spirit het veld in."

'Alles ging goed'

Santos was erg te spreken over het optreden van zijn ploeg. "We speelden goed in balbezit, hadden veel positiewisselingen en voetbalden met veel vertrouwen. Eigenlijk ging alles goed vandaag", aldus de bondscoach, die waakt voor onderschatting tegen de komende tegenstander Marokko.

"Dat is een sterk en competitief team. Ze hebben net gewonnen van titelkandidaat Spanje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl