Een vrijwilliger tussen Marokkaanse voetbal supporters in Den Haag
NOS Nieuws

Yesilgöz na ongeregeldheden supporters: 'Dit is crimineel gedrag'

Minister Yesilgöz noemt het "onacceptabel" dat er na de winst van Marokko gisteren op het WK Voetbal opnieuw ongeregeldheden waren. "Als jij het in je hoofd haalt om je eigen stad te vernielen en politiemensen te belagen met explosieven, dan ben je gewoon crimineel bezig", zegt ze.

De minister van Justitie en Veiligheid vindt het "ongelooflijk asociaal" dat het in Amsterdam en Den Haag opnieuw uit de hand is gelopen na een overwinning van het Marokkaanse elftal.

Ze wijst erop dat mensen aan de hand van beelden nog kunnen worden opgepakt, en waarschuwt dat dit ook gaat gebeuren. "Denk niet je hier zomaar mee wegkomt. Want dit heeft niets met een voetbalwedstrijd of een feestje te maken. Ik vind het echt niet oké."

Dit zijn beelden van gisteren, van zowel het feest als de ongeregeldheden (swipe):

Marokko heeft zich met de overwinning op Canada geplaatst voor de achtste finales op het WK. Dinsdag speelt het elftal tegen Spanje, en de minister doet een oproep aan de supporters: "Gebruik je verstand. Hoezo verniel je je eigen stad? Als je dat doet, moeten we er echt voor zorgen dat je gestraft wordt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl