NOS Voetbal

Flick en Neuer willen na Duitse WK-blamage verder, Müller zinspeelt op afscheid

De vroege WK-eliminatie van Duitsland is hard aangekomen bij onze oosterburen. Voor de tweede keer op rij komt 'Die Mannschaft' niet voorbij de groepsfase. Bondscoach Hansi Flick wil ondanks de Duitse wanprestatie aanblijven.

"We hebben een goed team, goede spelers die eraan zitten te komen. Ik beleef er nog altijd plezier aan. Wat mij betreft ga ik nog even door", zei Flick na afloop van het duel met Costa Rica bij de publieke omroep ARD.

De 57-jarige Flick, die in 2020 de Champions League met Bayern München veroverde, stapte vorig jaar augustus in als opvolger van Joachim Löw en heeft nog een contract tot en met de zomer van 2024, als het EK in eigen land op het programma staat.

Hansi Flick

De positie van Flick lijkt overigens niet in gevaar. Hij kreeg na afloop van het duel met Costa Rica bovendien openlijk steun van ARD-analisten Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira en Thomas Hitzlsperger. Het drietal ziet niets in een voortijdig vertrek van de bondscoach en vindt hem nog altijd de juiste man op de juiste plek.

Toch is er veel kritiek op de Duitse voetbalbond DFB, met name directeur Oliver Bierhoff moet het ontgelden. Hij is al sinds 2004 nauw betrokken bij de nationale ploeg en maakte onder meer het succes van de WK-titel in 2014 in Brazilië van dichtbij mee.

De laatste drie eindtoernooien, inclusief de EK-uitschakeling van vorig jaar in de achtste finales tegen Engeland, verliepen echter dramatisch. De roep om veranderingen binnen de DFB wordt in Duitsland daarom luider en luider, waarbij de namen van Bierhoff en anderen vaker vallen dan die van Flick.

De 33-jarige Thomas Müller speelde zijn 121ste interland en nam voor de vierde keer deel aan een WK. Na de uitschakeling in Qatar leek hij te zinspelen op een afscheid, want hij richtte zich speciaal tot de Duitse supporters.

"Het was een enorme eer, lieve mensen. We hebben prachtige momenten meegemaakt. Ik heb geprobeerd om iedere wedstrijd alles te geven", vertelde Müller.

"Ik heb altijd mijn best gedaan. Soms zorgden mijn acties voor tranen van vreugde, soms ergerden de fans zich kapot aan me. Ook al slaagde niet alles wat ik deed, ik deed het met liefde. Ik moet zien wat er verder gebeurt."

Neuer

In tegenstelling tot Müller ziet Manuel Neuer niets in een vaarwel. De inmiddels 36-jarige doelman hoopt zijn interlandloopbaan nog eventjes voort te zetten.

"Als ik gevraagd word, uitgenodigd word en tegelijkertijd presteer bij mijn club, dan meld ik mij bij de nationale ploeg", verzekerde Neuer, die tegen Costa Rica zijn 19de WK-wedstrijd speelde, een keepersrecord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl