René Wolff met Steffie van der Peet
NOS Wielrennen

Baancoach Wolff vertrekt in 2023: wielerbond verlengt aflopende contract niet

De Nederlandse wielerbond KNWU heeft besloten om het aflopende contract van René Wolff, de bondscoach van de Nederlandse baansprinters, niet te verlengen. Wolff blijft nog tot 1 februari 2023 actief als bondscoach en vertrekt dan, meldt de KNWU.

"Beide partijen zijn overeengekomen tot die tijd in goede harmonie te blijven samenwerken", meldt de bond in een persbericht.

"Met het oog op de snel naderende Europese kampioenschappen en ook de Olympische Spelen van Parijs in 2024 wordt op korte termijn gezocht naar een goede invulling", zegt hoofdcoach Jan van Veen van de KNWU.

Terugkeer bij KNWU

De bondscoach van de sprinters werd begin 2022 aangesteld, nadat hij al eerder actief was voor de Nederlandse wielerbond. Onder zijn leiding werden dit jaar diverse Europese en mondiale titels op de baan behaald.

De Duitser werkte tussen 2010 en 2017 ook al bij de KNWU als bondscoach van de sprintploeg. Wolff vertrok destijds omdat hij het beschikbare budget niet toereikend vond om optimaal naar de Spelen van Tokio toe te werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl