NOS Voetbal

Japan verrast weer, ditmaal met nederlaag tegen Costa Rica

Bekijk hier de samenvatting van Japan - Costa Rica

Japan had tegen Costa Rica een reuzenstap richting de achtste finales van het WK kunnen maken, maar ging verrassend onderuit: 0-1. Daardoor kan Duitsland vanavond bij winst op Spanje groep E enorm spannend maken. Immers, dan staan vier landen op drie punten.

De Japanners, woensdag nog verrassend met 2-1 te sterk voor de Duitsers, startten ditmaal met vijf nieuwe namen in de basis. Onder hen Ritsu Doan, die afgelopen zomer PSV inruilde voor SC Freiburg, momenteel de nummer twee in de Bundesliga.

Slaapverwekkend

Doan, tegen Duitsland verantwoordelijk voor de gelijkmaker, kon in de eerste helft zijn stempel niet drukken. Dat gold eigenlijk voor geheel Japan. Omdat ook Costa Rica teleurstelde, bleef de brilstand logischerwijs op het bord.

De Costa Ricanen verloren eerder deze week met liefst 7-0 van Spanje en lieten ook nu zien een van de slechtste landen op dit WK te zijn. De 37-jarige veteraan Bryan Ruiz (ex-Twente) bleef ditmaal op de bank.

Reuters
Asano kijkt beteuterd rond, fans van Costa Rica vieren feest

Het vermaak moest derhalve van de kant van Japan komen en de Aziaten begonnen behoorlijk aan de tweede helft. Hidemasa Morita zette doelman Keylor Navas aan het werk.

Japan, dat nog nooit zijn eerste twee wedstrijden op een WK won, bleef aandringen, al ging het moeizaam. Twee vrije trappen op randje zestien, getrapt door Yuki Soma (over) en Daichi Kamada (in de muur) leverden niet het gewenste resultaat op.

Costa Rica komt in slotfase verrassend op 1-0 tegen Japan

In het slotkwartier leidde slecht uitverdedigen van Japan zelfs tot een onverwachte treffer voor Costa Rica. Keysher Fuller schoot via de matig keepende Shuichi Gonda raak, het eerste schot op doel van Costa Rica op dit WK.

Het falende Japan probeerde het nog wel, maar Costa Rica bleef met kunst- en vliegwerk overeind. Een steuntje in de rug voor Duitsland, dat vanavond in het strijdperk treedt tegen de Spanjaarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl