NOS Voetbal

Nog geen paniek bij Van Gaal: 'Deze spelers kunnen het, ben niet somber'

Louis van Gaal drukt ondanks de matige vertoning tegen Ecuador (1-1) op het WK nog niet op de paniekknop bij Oranje. "Deze spelers kunnen het", zei de bondscoach. "Ik ben niet zo somber. We hebben nog niet verloren."

"Ik wil achter mijn spelers staan", stelde Van Gaal. "Die hebben het vandaag niet laten zien. maar de volgende wedstrijd is weer anders. Als Nederlandse media kunnen jullie ook eens je team steunen. Maar goed wij hebben vier punten en staan bovenaan. Dat vind ik geweldig."

Van Gaal was kritisch over het spel van zijn team. "Zeker in balbezit was het slecht. We gaven de bal te vaak aan de verkeerd kleur. Als het hele elftal de bal naar de verkeerde kleur speelt, wordt het moeilijk. Ecuador was ook veel feller en won elk duel. Dan krijg je een moeilijke wedstrijd. Dan is het nog knap hoe wij deze wedstrijd hebben uitgespeeld."

Strijdbaar

"Volgens mij hebben we in de Nations League laten zien dat we tegen sterke tegenstanders goed in balbezit kunnen spelen", ging de bondscoach verder. "Alleen zijn dit tegenstanders die op een andere manier verdedigen en druk zetten op de bal. Ze waren veel strijdbaarder dan wij."

Hoe nu verder met Oranje? Dinsdag wacht Qatar in de slotwedstrijd van de groepsfase. Bij een gelijkspel is Nederland zeker van een plek in de achtste finales. Van Gaal gaf aan verder op zoek te gaan naar de juiste balans in zijn team, op het middenveld en voorin met name.

"De verdediging staat", zei Van Gaal. "Ondanks dat we niet in de wedstrijd zaten, hebben we weinig weggegeven. Nathan Aké was de vrije man en heeft zeker na rust goed gespeeld. En Noppert heeft niks fout gedaan. Toch nog wat goeds gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl