NOS Sport

Skeletonster Bos begint wereldbekerseizoen met vijfde plaats

Skeletonster Bos begint wereldbekerseizoen met vijfde plaats

Kimberley Bos heeft een vijfde plaats behaald bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. In het Canadese Whistler kwam de 29-jarige Edese 0,21 seconden tekort voor een podiumplaats.

De zege ging naar de Duitse Hannah Neise, die twee bijna identieke runs neerzette. Haar eerste run voltooide ze in 53,71, na haar tweede run stond er 53,69 op de klokken. Daarmee was ze in totaal 0,18 seconden sneller dan Hallie Clarke en Brogan Crowley. De Amerikaanse en de Britse deelden de tweede plaats en kregen dus beiden zilver.

Bos stond na de eerste run met een tijd van 53,83 vierde. In haar tweede run zette ze exact dezelfde starttijd neer als in haar eerste, maar verloor ze in het middenstuk wat tijd op de concurrentie. In beide runs haalde ze een snelheid van ruim 140 kilometer per uur.

Succesvol jaar achter de rug

De Nederlandse skeletonster was vorig seizoen in topvorm, met onder meer twee wereldbekerzeges, de winst van het eindklassement, EK-goud en olympisch brons. Daarnaast werd ze drie keer tweede en één keer derde bij wereldbekerwedstrijden. Slechts twee van de acht keer haalde ze het podium niet.

Bos zelf had voorafgaand aan het nieuwe seizoen niet de verwachting dat ze die prestaties direct zou evenaren of overtreffen. "Ik voel me goed, maar heb nog geen referentie. Ik weet niet hoe andere atleten ervoor staan", liet ze weten.

"Dus ik verwacht ook niet dat ik direct weer op het podium sta, ook omdat het een baan is die ik niet heel goed ken", aldus Bos, die vertelde dat de focus voor dit seizoen op de WK in januari ligt.

Voor de volgende World Cup reist Bos naar Park City in de Verenigde Staten. Daar zal ze op 1 december gaan strijden om de medailles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl