Orange Pictures
NOS Sport

Bertens wordt assistent-bondscoach KNLTB: 'Begint weer te kriebelen'

Kiki Bertens mocht al even proeven aan het assistent-bondscoachschap, maar treedt nu echt in dienst bij de KNLTB. Ze ondersteunt bondscoach Elise Tamaëla bij het Billie Jean King Cup-team. De 30-jarige voormalig nummer vier van de wereld gaat namens de bond bovendien meetrainen, de tennissters op locatie bezoeken en een aantal weken per jaar met speelsters mee naar toernooien.

'Superblij met deze uitdaging'

"Na het beëindigen van mijn topsportcarrière heb ik natuurlijk eerst genoten van de geboorte van onze zoon Mats. Nu begint het weer te kriebelen en zoek ik een uitdaging in de tenniswereld", zegt Bertens in een verklaring.

"Ik ben superblij dat ik dat nu kan doen. Ik neem mijn ervaringen uit de tour mee en kijk ernaar uit de talentvolle jonge meiden te begeleiden en trainen in Amstelveen."

ANP
Kiki Bertens in actie tijdens Roland Garros 2020 in Parijs

De 30-jarige Bertens stopte vorig jaar met tennis, omdat ze geen plezier meer haalde uit het profbestaan en snakte naar het familieleven. Eerder dit jaar werd ze voor het eerst moeder. Maar het tennis begon weer te kriebelen.

Bertens maakte half november haar debuut als assistent-coach op de bank bij de play-off van het toernooi om de Billie Jean King Cup in en tegen Frankrijk. De samenwerking met de bondscoach beviel beiden goed. Dat was ook al wel de verwachting, want bondscoach Tamaëla was eerder de coach van Bertens.

Schat aan ervaring

Technisch directeur Jacco Eltingh is blij met haar komst: "Ze heeft een enorme schat aan ervaring en is ook na haar carrière nog steeds een inspiratie en boegbeeld voor de tennissport, zeker voor de jonge meiden."

De ambities zijn groot, aldus Eltingh. "Er staat een hele brede groep klaar om de wereldranglijst te gaan bestormen."

Bekijk hieronder de reportage die de NOS enkele weken geleden met Bertens maakte over haar coachingsambities:

Bertens heeft zin in coachdebuut: 'Miste uitdaging in mijn leven'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl