Jetze Plat
NOS Sport

Plat pakt voor zesde keer wereldtitel paratriatlon, brons voor Schipper

Jetze Plat is voor de zesde keer in zijn carrière wereldkampioen paratriatlon geworden. De 31-jarige Nederlander troefde in Abu Dhabi de Oostenrijker Florian Brungraber en landgenoot Geert Schipper af, die respectievelijk zilver en brons pakten.

Het waren pittige omstandigheden in de Yas Marina-haven, waar de temperatuur vroeg in de ochtend al de 27 graden aantikte. De watertemperatuur lag boven de 28 graden, maar Plat had daar weinig moeite mee.

Na het zwemmen kwam hij als eerste het water uit. De Nederlander had op dat moment een kleine voorsprong op de Italiaan Giovanni Achenza. Tijdens het handbiken, zijn specialiteit, vergrootte Plat het gat met de rest tot bijna twee minuten en uiteindelijk kwam hij 2.18 minuten eerder dan nummer twee Brungraber over de streep.

Schipper, die Plat vorige maand nog het werelduurrecord afpakte, werd derde.

Ongenaakbaar

Plat is al jaren ongenaakbaar op de triatlon. De laatste keer dat hij geen wereldkampioen werd, was in 2015. Toen pakte hij brons. En de erelijst van Plat bevat nog veel meer dan deze wereldtitels alleen. In het handbiken pakte hij onder meer al tien gouden WK-medailles. Daarnaast werd hij in vier disciplines paralympisch kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl