Dirk Kuijt
NOS VoetbalAangepast

Kuijt al binnen vijf maanden ontslagen als trainer van ADO Den Haag

Dirk Kuijt is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. De oud-international (42) wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de club in de eerste divisie.

ADO Den Haag bezet op dit moment de teleurstellende zeventiende plek in de eerste divisie.

Kuijt werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen gepresenteerd bij ADO Den Haag, dat in de play-offs tegen Excelsior op dramatische manier naast promotie had gegrepen. Doelstelling was nu om zo snel mogelijk terug te keren in de eredivisie.

"Ik heb de ambitie om in het eerste jaar te promoveren. Dat is een uitdaging en daar hou ik van", sprak Kuijt nog geen half jaar geleden vol vertrouwen, voorafgaand aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Het gaat me om de ambitie van de club. Ik heb gehoord dat Den Haag een sleeping giant is, dat spreekt me erg aan."

Dramatische start

Na een dramatische start met slechts een zege in de eerste zeven duels, toonde ADO beterschap. Maar de laatste vijf wedstrijden werden nog maar twee punten gepakt, waarna Kuijt zijn positie zelfs "gevaarlijk" noemde.

Directeur Edwin Reijntjes moest onder politiebegeleiding de laatste wedstrijd tegen Roda JC bijwonen, de spelers Thomas Verheydt en Ricardo Kishna dienden al een transferverzoek in.

Het is nog niet bekend wie Kuijt moet gaan opvolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl