Reuters
NOS Nieuws

Dode en zeker 14 gewonden bij explosies bushaltes in Jeruzalem

In Jeruzalem is vanochtend één dode gevallen en zijn zeker veertien mensen gewond geraakt bij twee explosies bij bushaltes. De politie vermoedt dat het om een Palestijnse aanval gaat.

Een van de ontploffingen vond plaats in de buurt van een bushalte aan de rand van de stad, waar veel forenzen gewoonlijk op bussen wachten. De tweede ging af bij een bushalte in Ramot, een drukbevolkte wijk in het noorden van de stad.

Een van de explosies werd vastgelegd door een beveiligingscamera:

Explosie bij bushalte Jeruzalem vastgelegd op camera

Bij de eerste ontploffing vielen twaalf slachtoffers, van wie er uiteindelijk één overleed in het ziekenhuis, meldt Times of Israel. Bij de tweede vielen drie gewonden. De gebruikte explosieven zijn mogelijk in tassen achtergelaten, zeggen lokale autoriteiten. Israëlische veiligheidstroepen zijn nog op zoek naar de verdachten. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist.

De spanningen in de bezette gebieden zijn niet nieuw, maar de afgelopen maanden zijn geweldsincidenten aan de orde van de dag. Belangrijke aanleiding daarvoor is een reeks aanslagen door Palestijnen in het voorjaar. Negentien Israëliërs kwamen daarbij om het leven. Voor Israël was dat aanleiding om het aantal militaire invallen op de Westelijke Jordaanoever fors op te voeren. Daarbij zijn zowel militante Palestijnen als burgers omgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl