Toshio Lake
NOS Voetbal

TOP Oss moet duel met Jong AZ overspelen na opstellen geschorste speler

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen TOP Oss en Jong AZ moet worden overgespeeld. Bij TOP Oss deed op 11 november een speler mee die eigenlijk geschorst was. Het gaat om aanvaller Toshio Lake, die vanwege vijf gele kaarten een schorsing had moeten uitzitten.

TOP Oss kwam er pas na het duel achter dat het een administratieve fout had gemaakt. "Tot onze grote ontsteltenis constateerden wij na het duel echter dat één van de spelers die aan de wieg van die uitslag stond, helemaal niet op het veld had mogen staan", valt te lezen in een verklaring op de clubsite.

"De club kan dan ook niet anders dan zowel tegenstander AZ als onze eigen supporters, sponsoren en vrijwilligers haar excuses aanbieden", aldus de club, die tegen Jong AZ juist de vijfde overwinning van het seizoen had geboekt.

Op zoek naar nieuwe datum

De clubs zijn nu samen met de KNVB op zoek naar een nieuwe datum. De wedstrijd wordt dan opnieuw gespeeld. TOP Oss staat met zestien punten uit zestien wedstrijden op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanvaller Lake is in de eerstvolgende speelronde alsnog geschorst, evenals Lorenzo Piqué, nadat hij onlangs zijn vijfde gele kaart ontving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl