Vincent Janssen met bondscoach Louis van Gaal
NOS Voetbal

Janssen blijft nuchter onder mogelijke basisplaats op WK: 'We gaan het zien'

De woorden van bondscoach Louis van Gaal dat Vincent Janssen waarschijnlijk een basisplaats krijgt bij de eerste WK-wedstrijd van Oranje, kwamen voor velen als een verrassing. De spits zelf blijft er echter nuchter onder.

"We gaan het zien", is de korte reactie van de 20-voudig international, die tot afgelopen zomer in Mexico speelde. Inmiddels staat hij onder contract bij het Belgische Antwerp.

Voor veel voetballiefhebbers was Janssen door zijn Mexicaanse periode uit beeld verdwenen, maar hijzelf hield altijd vertrouwen. "In voetbal is niks ongelooflijk. Er kan een hoop gebeuren in korte tijd."

Toen Van Gaal hem opnam in de WK-selectie, viel hij dan ook niet van zijn stoel van verbazing. "Ik heb er altijd wel rekening mee gehouden dat die mogelijkheid erin zou zitten."

'Goede groep'

Janssen had niet veel tijd nodig om te wennen aan de groep Oranje-internationals, waarin hij relatief nieuw is. "Ik ken heel veel jongens natuurlijk al, het is een goede groep. Er wordt veel gelachen", laat de 28-jarige spits weten.

"Het mooie is dat bij trainingen heel snel die knop om gaat. Dan is het hard tegen hard, maar tijdens het eten zitten we weer lachend aan tafel."

En of hij maandag daadwerkelijk in de basis staat tegen Senegal of niet, Janssen geniet in elk geval met volle teugen van zijn eerste WK. "Het is heel mooi om hier te zijn en straks, als het echt gaat beginnen, gaat het nog mooier worden."

Bekijk hier het speelschema van Oranje:

Het programma van het Nederlands elftal in groep A

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl