AFP
NOS Voetbal

Nachtmerrie Oranje-tegenstander Senegal wordt werkelijkheid: Mané mist WK

Sadio Mané mist niet alleen de wedstrijd tegen Oranje, maar moet het hele WK aan zich voorbij laten gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat de sterspeler van Senegal te geblesseerd is om dit toernooi in actie te komen, zo maakte de Senegalese voetbalbond bekend tijdens een persconferentie.

"Helaas blijkt uit de MRI-scan die we hebben gemaakt dat het herstel niet zo snel gaat als we hadden gehoopt. We hebben daarom helaas moeten besluiten om Sadio terug te trekken voor het WK", zei de bondsarts.

Mané onderging donderdagavond al een volgens zijn club Bayern München "succesvolle" operatie in het Oostenrijkse Innsbruck. De 30-jarige Mané raakte op 8 november in het competitieduel van Bayern met Werder Bremen geblesseerd. Ondanks zijn knieblessure werd hij toch opgenomen in de WK-selectie van Senegal.

NOS
Het programma van Oranje in groep A

Mané won in dienst van Liverpool bijna alle denkbare clubprijzen en met Senegal won hij de meest recente editie va de Afrika Cup. De laatste twee jaar werd Mané verkozen tot Afrikaans voetballer van het Jaar.

Senegal treft maandag in Doha het Nederlands elftal en treft in groep A daarna gastland Qatar en Ecuador.

Kijk hieronder naar wat Virgil van Dijk, dan nog niet op de hoogte van het definitief afhaken van zijn oud-ploeggenoot bij Liverpool, zegt over de blessure van Mané:

Van Dijk: 'Had graag tegen goede vriend Mané gespeeld'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl