Memphis Depay op training
NOS Voetbal

Oranje traint met volledige selectie, Dumfries en Depay tonen fitheid

Het Nederlands elftal heeft met een volledige selectie getraind in Doha. Alle 26 spelers verschenen op het veld en deden ook mee aan de partijvorm. Ook Memphis Depay en Denzel Dumfries waren present en toonden hun fitheid.

Depay en Dumfries zaten in het winnende team van de drie teams die een mini-toernooi acht tegen acht speelden. Beiden waren bovendien trefzeker. Dumfries scoorde met links na een een-twee met Depay en op aangeven van keeper Remko Pasveer vond ook Depay met een zuiver schot het net.

De 28-jarige Depay, topscorer van het huidige Oranje, is hersteld van de hamstringblessure die hem sinds 22 september aan de kant heeft gehouden. Van Gaal denkt dat het verstandig is om zijn eerste spits maandag nog niet te laten starten tegen Senegal.

Depay heeft zelf wel goede hoop dat hij kan beginnen aan de eerste groepswedstrijd van Oranje op het WK. Dumfries viel afgelopen zondag nog geblesseerd uit tijdens het laatste competitieduel van zijn Italiaanse club Internazionale. De rechtsback zegt geen last meer te hebben van zijn rechterknie.

Oranje trainde donderdagochtend achter gesloten deuren. De ploeg sluit de avondtraining af met een ontmoeting met twintig arbeidsmigranten, die tijdens de training regelmatig hard juichten, vooral voor hun favorieten Depay en Virgil van Dijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl