In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Inzameling voor tientallen mensen die alles verloren bij brand Amsterdam

Bewoners van woonblokken in Amsterdam Nieuw-West zijn een inzamelingsactie begonnen voor hun buren, die afgelopen zondag bij een grote brand alles zijn kwijtgeraakt.

Ze hopen dat hun buren door de actie snel worden geholpen: "We willen ervoor zorgen dat mensen snel een schone onderbroek kunnen aantrekken."

Stadsomroep AT5 sprak met studente Eva, een van de initiatiefnemers van de actie. Eva woont in het blok dat het verst van de brand ligt. Ze was op het moment van de brand niet thuis en zag die avond pas hoeveel schade er was aangericht. "Het is heel heftig. We hebben hier ontzettend veel contact met elkaar. Dus al die mensen die nu hun woning kwijt zijn, ken je gewoon goed."

Ik weet niet of de gemeente nog geld gaat vrijmaken, maar wat ik wel weet is dat mensen nu alles kwijt zijn.

Buurtbewoner Eva

Volgens Eva probeert iedereen extra kleren te verzamelen en zijn er bewoners die administratieve hulp bieden aan mensen die daar moeite mee hebben. "Ook veel mensen die vroeger op Riekerhaven woonden, helpen mee."

Daarnaast heeft Eva samen met andere bewoners een inzamelingsactie opgezet. "Mensen zijn alles kwijt, maar niet iedereen heeft een inboedelverzekering. Ik weet niet of de gemeente nog geld gaat vrijmaken, maar wat ik wel weet is dat mensen nu alles kwijt zijn."

Burgemeester Halsema zei eerder al met het college te overleggen welke maatregelen de gemeente neemt om de slachtoffers te helpen: "We proberen de mensen, die toch erg kwetsbaar zijn, zo goed mogelijk op te vangen en te beschermen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl