NOS NieuwsAangepast

Negen militairen en oud-militair opgepakt voor handel in harddrugs

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend negen militairen en een oud-militair opgepakt voor het bezit en verstrekken van harddrugs. Een van hen werd eerder dit jaar tijdens een festival betrapt op het gebruik van drugs.

Rechercheurs van de marechaussee lazen zijn telefoon uit, waarna meerdere collega's als verdachten in beeld kwamen. Een van hen is inmiddels niet meer in dienst bij Defensie.

Het gebruik en verstrekken van drugs zou hebben plaatsgevonden in de privétijd van de militairen. Het merendeel werd vanochtend aangehouden op kazernes in Doorn, Amersfoort, Hilversum, Oirschot en Schaarsbergen. Hierbij werden met een drugshond ook hun verblijfsruimtes en voertuigen onderzocht.

Een andere militair werd aangehouden tijdens een oefening in Duitsland. De oud-militair werd opgepakt op zijn huisadres.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Vorige week hield de marechaussee ook al vier militairen aan op verdenking van het bezit van harddrugs. Zij werden thuis opgepakt in Nederland, in Duitsland en op Sint-Maarten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl