NOS Sport

Engelse cricketers wereldkampioen na spannende strijd tegen Pakistan

De Engelse cricketers hebben de wereldtitel T20 veroverd. Voor het oog van meer dan 80.000 toeschouwers in The Melbourne Cricket Ground in Australië werd Pakistan na een spannende strijd met 5 wickets verslagen.

Ben Stokes van Engeland

Engeland sleepte in 2019 in eigen land al de titel op het WK vijftig overs in de wacht en is nu het eerste land dat zich wereldkampioen mag noemen in beide eendaagse vormen.

In die discipline, waarbij de ploegen maximaal 50 slagbeurten van 6 bowls spelen, troffen Engeland en Pakistan elkaar precies dertig jaar geleden ook al eens in een WK-finale in Melbourne. Toen pakte Pakistan aan de hand van captain Imran Khan, de latere minister-president van het land, de wereldtitel.

Blessure Pakistaanse sterbowler

Dit keer ging het op de vermaarde Cricket Ground om maximaal 20 overs. Engeland won de toss, verkoos het eerst te gaan fielden en wist Pakistan op 137 runs te houden.

Pakistan begon goed aan bat met Azam (32 runs) en Masood (35 runs), maar tegen de klasse van de Engelse bowlers Rashid (2 wickets voor 22 runs in 4 overs) en Curran (3 wickets voor 12 runs in 4 overs) waren de Pakistani toch niet opgewassen.

De 137 runs van Pakistan leken niet genoeg, zeker niet toen de Engelse captain Buttler Engeland vervolgens een vliegende start bezorgde.

Shaheen Shah Afridi raakt geblesseerd

De pijlsnelle Pakistaanse bowlers maakten het met drie snelle wickets toch nog spannend, maar een blessure van topbowler Afridi kwam Pakistan niet meer te boven. Zo kon de ervaren Ben Stokes Engeland naar de titel loodsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl