De Nederlandse cricketploeg na de zege op Zuid-Afrika
NOS Sport

Nederland sluit WK cricket af met sensationele zege op Zuid-Afrika

De Nederlandse cricketers hebben het WK T20 afgesloten met een sensationele zege op Zuid-Afrika, dat daardoor een plek in de halve finales misliep.

De Nederlandse cricketers hebben zich dankzij hun opvallende prestaties op het WK T20 in Australië voor het eerst rechtstreeks geplaatst voor het volgende WK, dat in 2024 in de West Indies en de Verenigde Staten wordt gehouden. Tot nog toe was Nederland altijd aangewezen op kwalificatietoernooien en voorronden.

Vliegende start

Stephan Myburgh gaf Oranje een vliegende start aan bat tegen de gerenommeerde bowlers van Zuid-Afrika. Tom Cooper en Colin Ackermann zorgden er vervolgens met meerdere rake klappen voor dat de runs bleven komen. Het totaal van 158 runs was het hoogste van het WK voor Nederland.

Door enkele snelle wickets liepen de Zuid-Afrikanen rap achter de feiten aan en toen Roelof van der Merwe met een briljante vangbal de gevaarlijke David Miller uitving, hing een stunt in de lucht. Enkele overs later was die stunt een feit.

In de wolken

"Dit is behoorlijk overweldigend", jubelde Brandon Glover, Nederlands international met Zuid-Afrikaanse roots. "We zeiden tegen elkaar: dit is onze laatste wedstrijd dit WK, dus laten we er wat groots van maken."

Cricketers stunten op WK tegen Zuid-Afrika: 'Kers op de taart'

"De jongens hebben heel hard gewerkt, dus om het dan te zien uitkomen is heel speciaal. En om het ook nog eens te doen in de laatste wedstrijd van Myburgh, is gewoon de kers op de taart. We zijn in de wolken, de jongens vieren feest in de kleedkamer en genieten er gewoon van."

"Dit is weer een nieuwe ervaring", aldus Oranje-aanvoerder Scott Edwards over de zege op de Zuid-Afrikaanse cricketers, die al meerdere keren tot de halve finales van het WK T20 reikten.

"Ik ben gewoon heel blij voor de jongens, het team en de supporters thuis."

Bekijk hieronder de stand in de groep. De nummers 1 en 2 zijn door naar de halve finales, de nummer 1 t/m 4 hebben zich geplaatst voor het volgende WK:

Stand in de groep van Nederland

Land Gespeeld Punten
1. India* 5 8
2. Pakistan* 5 6
3. Zuid-Afrika 5 5
4. NEDERLAND 5 4
5. Bangladesh 5 4
6. Zimbabwe 5 3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl