NOS Sport

Jaspers stoot niet door tot WK-finale, titelprolongatie zit er niet in

Biljarter Dick Jaspers staat niet in de WK-finale. Het lukte de Brabander niet voor de zesde keer in zijn rijke loopbaan de eindstrijd in het driebanden te bereiken. De vijfvoudig wereldkampioen verloor in het Zuid-Koreaanse Donghae in de halve finales met 50-47 van de Turk Tayfun Tasdemir.

De regerend wereldkampioen zal zijn titel dus niet prolongeren.

De nummer één van de wereldranglijst begon nog goed, maar Tasdemir, de mondiale nummer tien, sloeg halverwege de partij toe met een serie van dertien, kwam daarmee op een 30-22 voorsprong en legde vervolgens een serie van negen op tafel. Het leverde een 39-28 stand op.

Jaspers bleef strijden en kwam terug tot 47-47, maar miste toen op enkele millimeters de carambole. De Turk, die voor het eerst in de halve finales van een WK stond, stelde de zege daarna koeltjes veilig.

Geen Europees en wereldkampioen

Jaspers, die vorig jaar nog de wereldtitel veroverde in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh, had in de kwartfinales afgerekend met de Italiaan Marco Zanetti (50-43). Maar een kans op titleprolongatie komt er dit jaar dus niet. In juni verloor Jaspers ook al de eindstrijd van het EK, waardoor hij zijn zesde Europese titel misliep.

Jaspers won in zijn loopbaan al vijf wereldkampioenschappen, vijf Europese titels, zes keer de World Cup en 21 keer de Nederlandse titel. Maar verzadigd is hij niet, zei hij in juli na het winnen van de World Games. Een grote prestatie voor hem: "Misschien wel het allerhoogste dat er is, dit zijn onze Olympische Spelen."

Jaspers dolblij goud bij World Games: 'Dit zijn onze Olympische Spelen'

Jaspers benadrukte destijds dat hij nog veel plezier in zijn sport heeft. "Ik kijk met heel veel voldoening terug op de carrière die ik gehad heb, maar het geeft me nog steeds veel voldoening." Hij is dan ook van plan nog enkele jaren aan zijn toch al imposante loopbaan toe te voegen. "Biljarten is mijn leven. Dus ik wil er nog uit halen wat erin zit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl