Dick Jaspers is blij met zijn zege.
NOS Sport

Jaspers wint driebanden bij World Games: 'Misschien wel allerhoogste wat er is'

Dick Jaspers is voor de tweede keer in zijn indrukwekkende biljartloopbaan winnaar geworden van het driebanden bij de World Games. De 56-jarige Willebrorder, die het toernooi in 2009 in Taiwan ook al won, klopte in de finale in het Amerikaanse Birmingham de verrassende finalist José Juan García met 40-18.

Veteraan Jaspers ziet de World Games als een belangrijk toernooi. "Dit ervaren we als Olympische Spelen. Eigenlijk is het misschien wel het allerhoogste wat er is", zegt de man die naast twee keer goud, ook al twee keer zilver won bij het evenement.

Jaspers dolblij goud bij World Games: 'Dit zijn onze Olympische Spelen'

Vijfvoudig wereldkampioen Jaspers, die al tijden in goede vorm verkeert, ging als een stoomwals door het toernooi. Hij won al zijn partijen afgetekend, waarbij hij zijn tegenstanders achtereenvolgens 11, 19, 14 en tot slot 18 caramboles toestond.

De Belg Eddy Merckx veegde hij in de halve finales in veertien beurten van de tafel, tegen García had hij zelfs nog een beurt minder nodig.

Niet met pensioen

Jaspers won naast de World Games in zijn loopbaan vijf wereldkampioenschappen, vijf Europese titels, zes keer de World Cup en 21 keer de Nederlandse titel. Maar verzadigd is Jaspers niet, hij benadrukt dat hij nog veel plezier in zijn sport heeft. "Ik kijk met heel veel voldoening terug op de carrière die ik gehad heb, maar het geeft me nog steeds veel voldoening."

Hij is dan ook vast van plan nog enkele jaren aan zijn toch al imposante loopbaan toe te voegen. "Biljarten is mijn leven. Dus ik wil er nog uit halen wat erin zit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl