NOS Voetbal

Steijn opent score tegen zijn vader, maar Twente speelt toch gelijk tegen Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam- FC Twente

Sem Steijn memoreerde er twee weken geleden zelf al aan: de middenvelder van FC Twente scoort altijd als zijn vader erbij is. In het eredivisieduel met Sparta Rotterdam, waar zijn vader Maurice de trainer is, opende hij de score, maar dat was door een gelijkmaker van Arno Verschueren niet genoeg voor de zege: 1-1.

"Ik ben blij met het punt en ik ben blij met het doelpunt van Sem. Dit was het ideale scenario voor mij", vond Maurice Steijn na de wedstrijd.

Zijn zoon dacht daar anders over. "Ik dacht dat ik de matchwinner ging worden met nog twintig minuten te spelen, dus ik hoopte op drie punten. Achteraf dus wel balen."

Bekijk hieronder het interview met vader en zoon Steijn in Eredivisie op vrijdag en de stand van de eredivisie

  • NOS
    Stand eredivisie

Het was op Het Kasteel in Rotterdam een duel tussen twee ploegen die het uitstekend doen in de eredivisie.

FC Twente trekt de lijn van vorig seizoen moeiteloos door en doet mee om de bovenste plaatsen. Sparta, dat vorig seizoen ternauwernood handhaving wist veilig te stellen, is de revelatie van het seizoen en mag met de zesde plaats stiekem dromen van Europees voetbal.

Smaakmakers

Voor de pauze lieten de smaakmakers van de eredivisie echter niet veel zien. Tobias Lauritsen was gevaarlijk namens Sparta met een schot en een kopbal en Vaclav Cerný voor Twente met een snoeiharde vrije trap (rakelings over) en met een schot uit een counter recht op de keeper af.

Steijn opende na de rust de score met een knappe kopbal op aangeven van Ricky van Wolfswinkel. Lang duurde de vreugde niet bij Twente, want Verschueren kreeg kort daarna alle tijd om uit te halen en legde de bal in de verre hoek. Daan Rots schoot in de slotfase nog net naast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl