Marten de Roon had na een lichte blessure weer een basisplaats bij Atalanta
NOS VoetbalAangepast

De Roon speelt kort voor WK weer mee bij Atalanta, Inter maakt er zes tegen Bologna

Met nog twee nachtjes slapen tot de bekendmaking van de WK-selectie van Oranje heeft Marten de Roon weer een basisplaats gehad bij Atalanta. De controlerende middenvelder verloor in de Serie A met zijn club met 2-1 bij degradatiekandidaat Lecce.

De Roon stond op 23 oktober voor het laatst in de basis van Atalanta. Een bovenbeenblessure hield hem kort aan de kant, maar zaterdag maakte hij als invaller tegen Napoli (1-2 verlies) al zijn rentree.

De Roon was aanvoerder van Atalanta, dat binnen een half uur met 2-0 achterstond. Bij de openingstreffer ging de 30-voudig international niet vrijuit. Bij een hoekschop kon de door De Roon gedekte Federico Baschirotto raak koppen. Twee minuten later schoot Federico Di Francesco de 2-0 binnen. Verder dan de aansluitingstreffer van Duvan Zapata kwam Atalanta niet.

In de rust werd De Roon gewisseld voor tienvoudig international Teun Koopmeiners, die eveneens in de voorlopige WK-selectie van Louis van Gaal zit. Vrijdag maakt de bondscoach zijn definitieve 26-koppige WK-selectie bekend.

Hans Hateboer kwam helemaal niet in actie bij Atalanta, dat niet in zijn sterkste opstelling begon tegen Lecce. Dat kwam de ploeg duur te staan, want Atalanta leed zijn derde nederlaag in de laatste vier duels en staat nu vierde in de Serie A.

Inter maakt er zes

Internazionale werkte aan het doelsaldo met een 6-1 overwinning op Bologna. Denzel Dumfries speelde het eerste uur mee, maar had geen aandeel in de treffers, Stefan de Vrij bleef op de bank. Bij Bologna deelde Jerdy Schouten negentig minuten lang in de malaise.

Bologna kwam nog op voorsprong, maar via treffers van Frederico Dimarco (twee), Edin Dzeko, Lautaro Martinez, Hakan Çalhanoglu en Robin Gosens sloeg Inter keihard terug.

Nummer vijf AS Roma liep wel tegen puntenverlies op. Met Rick Karsdorp als invaller kwam de ploeg van José Mourinho niet verder dan 1-1 tegen Sassuolo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl