Marten de Roon
NOS Voetbal

Goed nieuws voor Van Gaal: De Roon terug in selectie Atalanta

Oranje-international Marten de Roon lijkt net op tijd voor het WK hersteld van zijn blessure. De middenvelder van Atalanta is door coach Gian Piero Gasperini opgenomen in de wedstrijdselectie voor het competitieduel met Napoli van zaterdag.

De Roon liep twee weken geleden in het treffen met Lazio een kwartier voor het einde van de wedstrijd een hamstringblessure op. Hij ontbrak daardoor afgelopen weekend in de selectie van Atalanta voor de wedstrijd tegen Empoli en bekeek de wedstrijd vanaf zijn eigen bank. Nu blijkt hij fit genoeg om mee te spelen tegen Napoli.

"De Roon traint met het team en wordt dit weekend weer opgeroepen. Het lijkt erop dat hij hersteld is, maar natuurlijk zijn er altijd nog een beetje twijfels", zei Gasperini over de 31-jarige De Roon.

De Roon is opgenomen in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal voor het WK in Qatar dat op 20 november begint. Het Nederlands elftal komt een dag later voor het eerst in actie. Senegal is dan de tegenstander.

Van Gaal maakt op 11 november zijn definitieve selectie voor het WK bekend, drie dagen later komt Oranje bijeen in Zeist. Op dinsdag 15 november vertrekt de Nederlandse ploeg naar Qatar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl