ANP
NOS NieuwsAangepast

Ochtendshow NPO Radio 2 zwijgt WK dood na anti-homo-uitspraken ambassadeur

De ochtenduitzending van NPO Radio 2 gaat geen aandacht besteden aan het WK voetbal in Qatar, dat over zo'n anderhalve week van start gaat. Dat hebben presentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte vanochtend besloten in de uitzending, naar aanleiding van uitspraken van WK-ambassadeur Khalid Salman. Die zei in een Duitse documentaire dat homoseksualiteit een vorm van hersenbeschadiging is.

In een gesprek op de radio over het interview noemde Roodbeen die uitspraak schandalig. "Het is geen verrassing, maar het stapelt zich op. Ik neig er steeds meer naar het hele WK links te laten liggen."

Bekijk hier het fragment:

Radioprogramma NPO Radio 2 zwijgt over WK: 'Bekijk het allemaal maar'

Verderop in de uitzending kwamen de twee presentatoren erop terug, naar aanleiding van positieve reacties van luisteraars. Roodbeen vertelde daarna dat hij het beter vindt om in Nederland een statement af te geven in plaats van in Qatar. "Dan kunnen ze bij de KNVB misschien ook een keer hun rug rechthouden."

Daarna spraken Roodbeen en Kijk in de Vegte af om het er in het programma niet over te hebben.

Nieuwsbulletins

In de nieuwsbulletins van de NOS in de ochtendshow zal nieuws over het WK wel aan bod komen. De NOS heeft een wettelijke informatieplicht en doet met een aparte nieuws- en sportredactie verslag van het evenement in Qatar, zowel binnen als buiten de voetbalstadions.

Bekijk hier de uitspraak van de WK-ambassadeur over homoseksualiteit:

WK-ambassadeur Salman: 'Homoseksualiteit is een mentaal defect'

Advertentie via Ster.nl