In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Politie lost schoten bij arrestatie 14-jarige gewapende overvallers

In Zaandam heeft de politie bij de aanhouding van twee 14-jarige overvallers meerdere waarschuwingsschoten gelost. De jongens hadden kort daarvoor een overval gepleegd met wat later bleek een nepwapen.

De twee vluchtten na de overval op een gestolen scooter, schrijft NH Nieuws. Toen ze erachter kwamen dat ze door de politie werden gevolgd, sprongen ze in een sloot. Daarop loste een van de agenten een waarschuwingsschot.

Een verdachte gaf zich over, de tweede deed nog een poging de agenten af te schudden. Om ook hem te arresteren loste de politie in een woonwijk nog een waarschuwingsschot.

"Jongens van deze leeftijd hebben werkelijk geen enkel besef wat dit voor de slachtoffers en de politie betekent", zegt politiechef Sherwin Tjin-Asjoe bij de regionale omroep. "Ze plegen een overval met een wapen en brengen daarmee zichzelf ook in groot gevaar. Ze slaan op de vlucht en collega's moeten hun vuurwapen meermaals gebruiken om ze tot stoppen te dwingen. De impact voor de betrokken agenten is groot."

Na onderzoek bleek het wapen van de jongens niet echt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl