s
NOS Voetbal

Conclusie na topper Ajax-PSV: 'Simons wel, Brobbey niet naar WK'

Bondscoach Louis van Gaal zal zondagmiddag met enige zorgen hebben gekeken naar de eredivisietopper tussen Ajax en PSV (1-2). Negen spelers uit de voorselectie begonnen aan de aftrap, zes bij Ajax en drie bij PSV. Met name het niveau van de Ajacieden was zorgwekkend, twee weken voor het WK. Van Gaal maakt komende vrijdag zijn definitieve WK-selectie bekend.

Met Kenneth Taylor, Davy Klaassen en Daley Blind zaten er bij Ajax drie internationals op de bank, waarvan Blind zelfs helemaal niet in actie kwam. Bij PSV moest Guus Til het doen met een rol als invaller.

'Simons neemt alle twijfels weg'

PSV'er Xavi Simons speelde een sterke wedstrijd en dat kan hem zomaar dat duwtje richting het WK hebben gegeven. "Als Ajax-PSV nog ging over wie er wel en niet naar het WK gaat, dan heeft hij alle twijfels weggenomen", aldus Ibrahim Afellay. "Het kan niet zo zijn dat Simons niet naar het WK gaat", vindt ook Arno Vermeulen.

"Het is een geweldig joch", zegt Rafael van der Vaart. "Hij blijft werken, werken, werken en is aan de bal ook fantastisch." Pierre van Hooijdonk sluit zich daarbij aan: "Zo'n type, zo technisch begaafd. Er zijn er weinig die dan ook zoveel arbeid leveren."

'Hij was Brobbey niet'

Waar Simons als een van de winnaars van de wedstrijd mag worden beschouwd was Ajax-spits Brian Brobbey misschien wel een van de verliezers met het oog op het WK. De spits van Ajax is een van de twijfelgevallen. Misschien gaat het wel tussen hem en Vincent Janssen.

Arno Vermeulen is stellig: 'Als je dan in zo'n wedstrijd onzichtbaar bent... Brobbey gaat niet naar het WK, denk ik."

"Hij was Brobbey niet", zegt Van Hooijdonk. "Hij werd natuurlijk flink aangepakt, maar was ook betrokken bij die opstootjes. Misschien werd de spanning hem te veel. Ik vind hem echt een goede speler, maar het is geen goed signaal aan de bondscoach. Die wil een speler zien die controle heeft."

Afellay is het er niet mee eens: "Je moet hem niet afschrijven op basis van één wedstijd, maar beoordelen over een langere periode. Ik vind Brobbey beter dan Janssen en zou eerder Brobbey naar het WK meenemen."

Kijk hieronder naar de overige fragmenten over Memphis Depay, Justin Bijlow, het opstootje bij Ajax-PSV en de vaste rubrieken Eindsignaal (over Henrik Larsson) en Korte Corner, dit keer verzorgd door Jan Mulder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl